Innbruddsalarmanlegg med tåkegenerator

Et alarmanlegg med tåkegenerator er det mest effektive for å sikre verdiene til en virksomhet. På få sekunder tåkelegger anlegget lokalet med sikkerhetståke som gjør det umulig for tyvene å stjele noe som helst.

Urmaker Arnestad i Ølen sentrum fikk nye krav fra forsikringsselskapet og måtte i den forbindelse ha innbruddsalarmanlegg som var FG-godkjent i grad 3, med krav til tåkegenerator. At installasjonen er FG-godkjent betyr at installasjonen oppfyller kravene til forsikringsselskapenes godkjennelsesnemnd (FG). Formålet til FG er å utarbeide regler å godkjenne sikringsutstyr og foretak for å redusere risikoen for brann- og innbruddsskader. Denne godkjennelsesordningen gir derfor trygget for både kunde og forsikringsselskap om at anlegget og installasjonen oppfyller krav til utbetaling av forsikring om ulykken skulle være ute.

Urmaker Arnestad i Ølen Sentrum selger klokker, smykker og kikkerter som hovedsalgsvare. I tillegg driver Urmaker Arnestad nettbutikken Urmax.no, reparasjon av klokker/smykker og gravering på smykker, klokker og gaver. Det er viktig å sikre verdiene i butikken og med et FG-godkjent anlegg med tåkegenerator kan Urmaker Arnestad sove trygt og vite at de er beskyttet mot tyveri.

Helgevold har prosjektert og levert innbruddsalarmanlegget som er godkjent etter FG sine forskrifter. Utstyret som er benyttet i installasjonen er av høy og anerkjent kvalitet, og som vi har 15 års erfaring med. I forbindelse med installasjonen gjennomførte Helgevold kurs for 6 personer sammen med vår leverandør av tåkegeneratorer (Protect AS), i våre lokaler i Sandeid. Etter kurset gjennomførte vi en «installasjonseksamen» ute hos Urmaker Arnestad sammen med Protect AS. FG stiller krav til installatør om å ha dokumentert opplæring i utstyret som installeres. Et slikt kurs gir kunden en god innføring i systemet, og trygget på hvordan man skal agere i en reell situasjon ved å gjennomføre en «eksamen» eller test av utstyret.

Helgevold er en av få aktører i Norge som kan skilte med sertifisering innen innbruddsalarm til bolig-, nærings- og tåkeinnstallasjoner (FG-201:1)

For liste over alle sertifiserte bedrifter i Norge, gå inn på: http://www.fgsikring.no/innbrudd/innbrudd-ny/innbruddsalarmforetak/

Referanse for Helgevold. Innbruddsalarm med tåkegenerator.