Renovasjon i Ølen blir til moderne familiehjem

Huset fra 80-tallet er nå blitt et stilrent og moderne familiehjem.

I oktober 2020 kjøpte Vegard og Karoline Berge et 80-talls hus i Ølen. Etter ti år i Stavanger ønsket ekteparet å slå seg ned i Ølen-området. De var ikke skremt av det utdaterte huset, og tok dermed på seg et stort renovasjonsprosjekt. Etter de overtok huset i oktober var det bare å sette i gang med arbeidet. Vegard er utdannet tømrer, så da var det ikke mye han trengte hjelp til på denne biten. Han visste derimot at han måtte ha en elektriker for å oppdatere det elektriske, og da var Helgevold førstevalget.

– Det var viktig å velge en lokal elektriker, og så samarbeider jeg jo med Helgevold gjennom jobb på Berge Sag. Da ble dere et naturlig valg, forteller Vegard.

Huset hadde et gammelt el-anlegg som virkelig trengte en oppgradering. Det var viktig for Vegard og Karoline å få det elektriske på stell og vite at det var skikkelig gjort. Vi har også levert svarte spotter og lamper i taket, oppgradering til ELKO og komfyrvakt, i tillegg til Easee elbillader.

Det ble en del endringer undervegs i prosessen etter hvert som de så ting ta form. Det dukket stadig opp nye ideer og løsninger, og ting måtte tilpasses deretter. Med god hjelp fra elektriker fikk de løsningene de ønsket seg. Etter renoveringen er ikke huset til å kjenne igjen – de rev alt rent, etterisolerte og gipset, sparklet, malt og byttet gulv. På bestilling fra ekteparet lagde far til Karoline en stilig ribbevegg til kjøkkenet, som virkelig gir kjøkkenet personlighet.

– Vi startet renovasjonen november 2020, og var ferdige med det vi hadde planlagt i februar. Mesteparten er klart, og det er fortsatt litt igjen, men det vi hadde planlagt er ferdig, forteller Vegard.

Resultatet er et moderne og stilrent familiehjem for ekteparet og deres to døtre. Rommene har naturlige farger og aksenter av tre, og finishene er i svart. Lysbrytere, stikkontakter, spotter og andre taklamper har også svart finish, som knytter hjemmet til andre svarte detaljer som vasken på kjøkkenet og vinduskarmene. Med store vinduer kan de nyte utsikten over sjøen og til andre siden av fjorden.

Vi takker så mye for jobben og tilliten!