Smarthus

Smarthus er fremtidens måte å tenke komfort og energiforbruk på.

Smarthus er et samlebegrep for hus som er mer eller mindre automatiserte. Sagt på en annen måte betyr det at alle husets funksjoner er knyttet opp mot et styringssystem som regulerer alt i fra varme og ventilasjon, til lys og sikkerhetssystemer. Legg til internett og TV, lydanlegg, solavskjerming, varmepumper, kjøleskap, automatisk vanning av plantene, låsing av vinduer og dører, så skjønner du fort hvilke muligheter som åpner seg.

Når du først har installert et slikt system, er det ingen grenser for hva du kan koble til av hendige funksjoner. I all sin enkelhet betjenes systemet med noen brytere på veggen, trådløst fra laptop eller via mobiltelefonen. Hele poenget er å redusere det totale energiforbruket, bedre komforten, heve sikkerhetsnivået og gjøre hverdagen litt enklere. Det blir stadig rimeligere å få seg det vi kaller smarthus. Vår tilnærming er å kunne tilby systemet til den samme prisen av det du må betale for en konvensjonell løsning. Akkurat det er vi ikke helt i mål med ennå, men vi nærmer oss fort.

Helgevold er leverandør av både KNX, Z-wave og X-comfort. Det er de største systemene i Europa vi snakker om. Hva du velger å gå for er det behovene dine som bestemmer.

Denne teknologien er også et funn for eldre som ønsker å bo lenger hjemme. Da snakker vi om velferdsteknologi som kan bygges ut med alt tenkelig utstyr etterhvert som behovene melder seg. Og den er like lett å installere i eldre boliger som i nye.

Vil du vite mer om hvordan smarthusteknologien kan tilpasses ditt behov og din bolig, er det bare å ta kontakt.

Skriv inn telefonnummer, så ringer vi deg for en avtale

Eller send oss en hendvendelse her

send en hendvendelse

Enova støtte

ENOVA støtte til energibesparende tiltak

les mer

En unik og energieffektiv enebolig

Jan Christian Torvestad har ikke bygget et vanlig hus. Det 400 kvm store murhuset er bygget i moderne funkis stil, med en stor glassfasade mot vest som gir huset karakter og mye naturlig lys. Men det er først på innsiden man skjønner at dette ikke er et «vanlig» bolighus.

les mer

Ikke glem å ta med lyd i prosjekteringen av ditt nye hjem

Skal du renovere eller bygge nytt hus? Da er det minst tusen valg som må tas. Fort gjort å glemme noe så viktig som å planlegge for god lyd. Det er mange fordeler med å prosjektere inn lyd i startfasen av prosjektet. Vi har laget en liste over de viktigste.

les mer

Bygg bolig for fremtiden med KNX

Skal du bygge smarthus er det ekstra smart å installere KNX. Det er et fleksibelt styringssystem som er lett å bygge videre på etter hvert som teknologien åpner for flere muligheter eller du ønsker et hus som er enda smartere.

les mer

Moderne fritidsbolig i Skånevik

Denne moderne hytta/ fritidsboligen i Skånevik ble ført opp i slutten av 2016. Dette er en moderne hytte med alle fasiliteter og komforten man måtte ønske seg for å koble av og nyte hyttetilværelsen. Helgevold Gruppen har installert alt av elektro, samt fjernstyring av varme.

 

les mer

Moderne enebolig med særpreg i Etne

Denne moderne eneboligen i Bjørgjo i Etne ble oppført i 2016. Dette er et svært moderne og spennende hus, med mange tekniske finesser på elektrosiden. Boligen har Smarthus som styrer varme, lys, dører, solskjerming, stikkontakter og lyd gjennom en app.

les mer

MESH. Et utvidet trådløst nettverk

MESH er den nye standarden for trådløse nettverk. Ved hjelp av små baser(noder) plassert rundt om i huset, Får du det samme lynraske signalet uansett hvilket rom du matte befinne deg i. Systemet får alle enheter til å snakke sammen og er utvilsomt et av de de nettverksløsningene som gir deg flest muligheter.

les mer