Møt Egil Sværen


Egil Sværen er en av våre dyktige prosjektledere i Haugesund. Han har jobbet i Helgevold siden 2007, men har gått gjennom mange roller gjennom årene før han endre opp som prosjektleder.

Egil startet arbeidslivet som elektrikerlæring i Sundfør og Pedersen, og ble med til Helgevold da firmaet ble kjøpt opp i 2007. Inkludert tiden som lærling har Egil jobbet i samme jobb i 18,5 år, men han har hatt mange roller. Egil har faktisk vært montør, BAS, formann og termografør i tillegg til dagens stilling som prosjektleder. Egil tok teknisk fagskole på deltid i perioden 2008-2010 da han jobbet som BAS.

Arbeidsoppgavene til Egil går i hovedsak ut på å lede ulike prosjekter, prosjektering av de ulike løsningene, kalkulering og tilbudsarbeid på ulike små til mellomstore forespørsler. Hverdagen blir også krydret med noen store tilbud innimellom og prosjektutvikling av disse.

– Jeg fikk i 2020-2021 muligheten til å være en del av det tekniske teamet som bygget nybygget på Haugesund sykehus både med oppgaver innen produksjon og kvalitetssikring i sluttfasen. Sykehusprosjektet hadde en del andre systemer enn man normalt kommer borti blant annet mye medisinsk installasjon. Selv igjennom mange år i faget så er en del av dette spesielle fagområder som man ikke kommer innom så ofte. Dette gjør at læringskurven i slike prosjekter ofte blir bratt. Prosjektet var et utfordrende og krevende prosjekt, men også svært lærerikt. 

Egil trives godt i Helgevold med gode kollegaer, inkluderende arbeidsmiljø og variasjon i typen arbeid han jobber med i arbeidshverdagen.

– Flere og flere utbyggere har begynt å få opp øynene for det grønne skiftet. Dette påvirker både måten vi kan bygge på og måten vi da må utarbeide kalkyler og tilbud. Bransjen finner de nye løsningene raskere enn det kundene våre klarer å endre seg, så de nye løsningene tar tid å få ut til kunder.

På fritiden har Egil drevet på en del som lystekniker på diverse konserter og forestillinger, noe mindre de siste årene av naturlige grunner. Ellers tilbringer han mye tid sammen med sine nevøer og niese.