Moderne familiehytte

Eiolf Berge og familien hans har alltid trivdes godt i Skånevik, og for ca 10 år siden kjøpte de seg et eldre sommerhus som de kunne disponere på fritiden. Ikke lenge etter kom det en nydelig tomt til salgs, og de heiv seg dermed rundt og fikk tilslaget på den. Siden de nylig hadde kjøpt et sommerhus like ved, ble byggeprosessen dermed satt litt på vent. Åtte år senere kom covid og det ble litt roligere med andre aktiviteter, som også gav rom og tid for å starte prosessen med å bygge sin drømmehytte.  

Det lille ekstra
De kontaktet dermed ulike leverandører og det tok ikke lang tid før prosessen var i gang. Mye av koordineringen og planleggingen har de tatt selv, så her har god dialog vært nøkkelen for en smertefri prosess. Det er ingen tvil om at kunde her har hatt et øye for det lille ekstra, og god planlegging har vært viktig for å unngå mange endringer underveis. Kanskje spesielt i betongelementene der de støypte inn føringsvei, og plasseringer av stikkontakter allerede da de ble produsert. I tillegg bestemte de seg tidlig for å investere i KNX som er et kablet smarthussystem.  

Når de skulle bestemme seg for elektroleverandør var det flere ting som var viktig. Det måtte være en solid leverandør som de kunne stole på at kunne levere nå og garantere for leveransen etterpå, i tillegg til å ha kompetansen på plass selvfølgelig.  

Vår kunderådgiver Tryggve Heggebø ble tidlig involvert i prosessen og har bidratt med forslag til både belysning og tekniske løsninger i samarbeid med kunde.  

KNX-styringssystem
Det er ingen tvil om at hytten bærer preg av nøyaktig planlegging til fingerspissene. Med et KNX-styringssystem tilrettelagt finnes det ingen grenser hva man gjøre styrbart. Alt fra robotklipper, solskjerming og elektrisk peis kan styres fra telefonen eller nettbrettet. I stedet for tradisjonelle brytere er de fleste rom utstyrt med multitouch KNX-skjermer, som gjør at man kan styre det aller meste i et rom fra én og samme bryter, i tillegg til å ha muligheten for å dimme ned alle lamper til 30% til fredagskosen. Med store vinduer som ga en nydelig utsikt og spiler i taket er det et moderne og kvalitetsbevisst preg i hele hytten. Vi er veldig glade for at Eiolf og hans familie valgte Helgevold til å utføre det elektriske når de skulle bygge hytten sin i Skånevik. Tusen takk for oppdraget!  

Andre involverte aktører 
Ølen Betong – betongelementer for hele 1. etasje og etasjeskille i betong.  
Vigor – tømrerarbeidene 
Bjørn Genberg – rørleggerarbeidet og varmeanlegget 
Edvards Fliseservice – maling og flis 

Vi opplever Helgevold som en seriøs leverandør som kan være trygg på at følger opp og leverer som avtalt, og ikke minst ordner opp om det skulle dukke opp problemer.  

Eiolf berge