Lys og varme på Europas største prosessanlegg


Sammen med 25 kollegaer bidrar Ludvig Malvin Mikkelsen til vedlikeholdet på Europas største prosessanlegg.

Anlegget på Kårstø mottar daglig flere millioner kubikkmeter gass og kondensat/lettolje fra ca. 30 felt.  Equinor er teknisk driftsansvarlig, og Helgevolds team på Kårstø bidrar til vedlikehold, lys og varme på det enorme området.

—  Jeg startet som formann på Kårstø i 2019. I dag er vi 26 personer som jobber med vedlikeholdet, i tillegg til 5-6 personer som jobber med prosjektering, forteller Mikkelsen.

1.mai 2022 overtok Helgevold Gruppen Seams industriavdeling med 37 medarbeidere. Dette er et stort og viktig steg i Helgevolds satsing innen automasjon og elektro mot et enda bredere industrisegment. 

Mikkelsen og hans team på Kårstø er noen av dem som har styrket Helgevold-laget etter overtakelsen. 

58-åringen fra Åkrehamn startet som tavlemontør, og siden har det gått slag i slag.

—   Jeg har jobbet med montering av helikopterdekk og gangbruer, vært omreisende på jobb for  Marine Aluminium, montert tavler for Hydro, Pelagia og Biomar. Vi hadde også mange jobber der vi bygget ladestasjoner og hybridløsninger, noe jeg mener fremdeles er et av de mest fremtidsrettede satsingsområdene, sier Mikkelsen.

De siste tre årene er det Kårstø som har gitt ham nye utfordringer i arbeidshverdagen, og det vil fortsette i årene som kommer. Helgevolds team på Kårstø har medansvar for varmekabler og lys, utskiftinger og vedlikehold på så godt som alle bygg og anlegg på området.

—  Anlegget her er det største av sitt slag i Europa, og er helt sentral i behandling og transport av gass. Da sier det seg selv at vi har et stort og omfattende område å dekke, og det er mye spennende å være med på, på Kårstø. Akkurat nå jobber vi blant annet med å gå over til Led-lys, noe som vil utgjøre en betydelig endring i både lysforhold og strømutgifter. Dette er også et stort steg i mer bærekraftig retning, sier Mikkelsen.