Moderne enebolig med særpreg i Etne

Denne moderne eneboligen i Bjørgjo i Etne ble oppført i 2016. Dette er et svært moderne og spennende hus, med mange tekniske finesser på elektrosiden. Boligen har Smarthus som styrer varme, lys, dører, solskjerming, stikkontakter og lyd gjennom en app.

Lysplan

Helgevold Gruppen kom tidlig inn i prosessen og satte opp en egen lysplan for kunden.  Et stilrent huset som dette fortjente belysning som fremhever de fine detaljene som kunden har investert i. I tillegg vil en god lysplan, tilpasset kunden og bruken av rommene, heve komforten og skape stemningsfulle effekter.

Lysplanen  tok sikte på å fremheve de moderne elementene i boligen med mer indirekte belysning og LED-strips i stedet for vanlige spotter. Eneboligen har et stilig spiletak som gjorde det problematisk med spotter. Her var løsningen innfelte LED-strips som fremhevet designet. I utgangspunktet var kunden noe skeptisk til bruk av LED-strips men det endte med et av de valgene kunden er mest fornøyd med i dag.  Langs gulvet ved badet ble det satt inn innfelt gulvebelysning for å kompensere for den gode takhøyden i rommet. Her ble det også installert sensorer som går på når man benytter gangen, og gir behagelig nattbelysning når man står opp på natten eller tidlig morgen.

Økt komfort og trivsel med Smarthus

Videre ble kunden introdusert for Smarthus-teknologien som gir kunden full kontroll over lys, varme, dører, solskjerming, stikkontakter og lyd gjennom en app.  I tilegg til å gi kunden full styring av de tekniske enhetene i huset  effektiviserer smarthuset energibruken med nattsenking av lys og varme, solskjerming som går ned automatisk når solen står inn i rommet, og egen værstasjon som tar opp solskjermingen om det blåser for mye.

Boligen styres via app på telefon og fra smartpaneler i boligen. Er kunden på reise kan han også fjernstyre boligen. Dette skaper trygget for kunden når han er bortreist, og gir muligheten til å komme tilbake til et oppvarmet hjem. Eneboligen har også en utleieleilighet. Også her har kunden full kontroll over varme- og strømforbruket.

Smarthus teknologien gir utvidede muligheter til å sette opp senarioer på stryring av lys, lyd og varme for økt komfort og trivsel. Ved hjelp av ett tastetrykk på mobilen kan fredagskvelden starte med dempet belysning, rolig bakgrunnsmusikk gjennom Hi-Fi anlegget fra Sonos. Anlegget består av innebygde høyttalere i alle viktige rom som stue, kjøkken og bad. Videre har vi satt opp en rekke andre senarioer som for eksempel matlagingssenario som gir bedre lys på kjøkkenet, filmsenario skapet perfekte forhold til lørdagsunderholdningen og bortesenario skrur av lyset i alle rom og senker temperaturene. Senarioene kan kunden selv sette opp og skreddersy etter egen smak gjennom appen på mobilen.

Storfornøyd kunde

Kunden gikk fra en standard elektroinstallasjon til en svært avansert og moderne Smartbolig med lys som fremhever boligens særegenhet og design. Nå er kunden i gang med å bygge ut Smarthuset sitt med nye funksjoner – noe som taler for en svært fornøyd kunde.