Møt Leif Kristian Lien

Leif Kristian Lien er en av våre dyktige serviceelektrikere i Helgevold Elektro Haugesund AS og har jobbet hos oss siden april 2019.

Leif Kristian er født og oppvokst på Kolnes og har både fagbrev i skipselektrikerfaget og eksamen for elektriker gruppe L. I løpet av få år har Leif Kristian fått mye erfaring og samarbeidet med mange flinke fagfolk.

– Jeg gikk to år i lære som skipselektriker for Solstad, der har jeg vært ombord og jobbet på konstruksjonsskip i Mexicogolfen i ett halvt år. Jeg jobbet også på et konstruksjonsskip med ROV i Nordsjøen utenfor England. I tillegg har jeg vært på Supply og ankerhendlingskip som lå i opplag.

Helgevold
Fagområdet til Leif Kristian inkluderer feilsøking og problemløsning av større elektriske maskiner og systemer i maritimt, og andre industrielle anlegg. Han er også mye innom montering av ny installasjon.

– Jeg har jobbet med mange flinke fagfolk som alle skiller seg ut med sine erfaringer og kompetanse. Det er ingen som er vanskelige når det gjelder å dele kunnskap og hjelpe til. De som jobber på kontoret har gjort en god jobb med å sende meg ut på oppdrag, og alltid stilt opp når det noe jeg lurer på. De har tatt godt vare på meg og det er tydelig at de bryr seg om montørene sine.

Som serviceelektriker får Leif Kristian mye ansvar og en variert arbeidshverdag. Han trives veldig godt med å jobbe bredt i elektrofaget og får stadig prøve nye ting.

– Jeg får alltid god støtte og tiltro i det jeg gjør. Jeg har mye erfaring med skip og maritime anlegg, men får stadig prøve noe nytt. Noen eksempler kan være større, industribaserte langtidsprosjekter eller montering og service i bygg og bolig.

Mestringsfølelse
– Den beste følelsen jeg kan få i løpet av en arbeidsdag er når jeg har klart å løse et problem. Hvis jeg klarer finne løsningen på et problem, og kommer med en god løsning, får jeg en utrolig god mestringsfølelse. Det bygger seg også god selvtillit når en kunde blir fornøyd med arbeidet som er gjort.

På fritiden liker Leif Kristian å være i aktivitet og holde seg i form, gjerne ved å holde på med forskjellige idretter. Han liker å jobbe og hjelpe til der han kan og er ikke redd for å prøve nye ting. Ellers er han veldig interessert i bil og motorsport, og liker å skru selv. Snart skal han av gårde i førstegangstjenesten i sjøforsvaret, som også blir veldig spennende!

– Jeg kjører også på forskjellige treff og ser på løp innimellom med venner og familie som er minst like interessert som jeg.