Klar for nye utfordringer hos Helgevold


– Mange selskaper går stadig nye veier og finne nye måter å omstille seg på.  Jeg tror vi kommer til å være med på å bidra til omstilling hos mange nye bedrifter i årene som kommer, sier Alice Byberg Vassbakk.

29 åringen fra Skudeneshavn er en av 37 medarbeidere som 1. mai 2022 gikk fra Seams Industriavdeling til Helgevold Gruppen. Dette var et stort og viktig steg i Helgevolds satsing innen automasjon og mot et enda bredere industrisegment. 

–  Jeg arbeider hovedsakelig med å levere og modifisere automasjonssystemer hos ulike kunder, men har også fått muligheten til å bidra med nye spennende oppgaver innen innkjøp og logistikk i Helgevold,  til sier Vassbakk som er  utdannet automatiker.

–  Jeg gjennomførte læretiden min i automatikerfaget hos Statoil på Kårstø prosessanlegg på vedlikeholdsavdelingen. Deretter fikk jeg midlertidig fast jobb på anlegget, hvor jeg jobbet med ulike prosessutstyr og systemer. De har et godt utvalg av kvalitetutstyr som jeg fikk arbeide tett på. Deretter gikk turen til Seam, først et år i produktavdelingen, og deretter i industriavdelingen, forteller Vassbakk.

Hos Seam fikk hun utfordre seg på prosjektering og utførelse av modifikasjoner på anlegg for flere store kunder, som blant annet Biomar og Equinor.

–  I 2017 fikk jeg være med på den nye produksjonslinjen hos Biomar på Karmøy. Vi leverte elektro og automasjonsystem for store deler av anlegget. Vi var avhengig av å kunne samarbeide godt sammen på installasjonen med egne kollegaer, samt andre kontraktører. Det var en hektisk periode med mye som skulle kjøres i gang på kort tid, men det er faglig og organisatorisk erfaring man tar med seg videre på andre oppdrag samt legger grunnlag for videre utvikling. Jeg tror det er derfor særlig dette prosjektet har gjort inntrykk, sier Vassbakk.

Nå er hun klar for videre utvikling under Helgevold-paraplyen.

–  Vi vil fortsette å bidra hos nåværende kunder, samtidig som vi også er spent på å være med på utviklingen hos flere nye kunder. Det er mange selskaper som går i nye retninger nå, og slik utvikling forplanter seg ofte hos andre virksomheter.  Man merker at selskapene er aktivt fokusert på videreutvikling, omstilling og tilpassing til nye situasjoner i markedet. Det ser vi frem til å være med på å bidra til.