Møt Signy Nonslid

Signy Nonslid er lærling i telekommunikasjon i Helgevold, og jobber fra vår avdeling i Haugesund.

Signy hadde sin første arbeidsdag som lærling hos oss i august 2018, og har med det passert et år som helgevolder. Som lærling i telekommunikasjon er arbeidsdagen aldri lik, og den byr på mange lærerike oppgaver. Alt fra klatring i stolper, trekking av kabler, blåsing av fiber er typiske arbeidsoppgaver.

– Når vi skal henge opp fiber til en ny kunde, eller utbygging av fibernettet så er vi alltid to på jobben – en på bakken og en i stolpen, forteller Signy. Det er alltid tett oppfølging av fagledere, og tilbakemeldinger fra montører.

Signy startet utdanningen på Ølen VGS på faget elenergi. Deretter bestemte hun seg for å ta vg2 om igjen, og gikk deretter data og elektronikk på Karmsund VGS. Det er bakgrunnen for at hun i dag er telekommunikasjonsmontør-lærling.

– Kjekke kolleger og at jeg får muligheten til å lære noe nytt hver dag er hovedgrunnen til at jeg ønsker å jobbe i Helgevold. Jeg ønsker å bli værende her på grunn av det gode samholdet gjengen har og en variert arbeidsdag med spennende arbeidsoppgaver.

Det er ingen hemmelighet at dette yrket er mannsdominert, og vi oppfordrer absolutt jenter til å gå i samme retningen og søke lærlingplass hos Helgevold.

Publisert: 25. oktober 2019
Del saken på facebook