– Det er det veldig kjekt å arbeide i et mangfoldig miljø med både damer og menn. Jeg håper absolutt jeg får se flere jenter ute i felten etter hvert, sier vår kollega Birgitte Hornenes. I følge Nelfo er økningen i antall jenter som søker seg til elektro og datateknologi fra 2021 til 2022 på syv prosent. Tallene viser at flere jenter søker seg til elektrofagene, og det er vi veldig glad for. 8. mars markerer vi den internasjonale kvinnedagen og vi har spurt tre av våre elektrikere om hvorfor de valgte dette yrket.

Birgitte Hornenes

Hvorfor valgte du å bli elektriker?
Jeg har alltid likt å arbeide med hendene, og gjøre noe praktisk. Gjennom bekjente fikk jeg litt kjennskap til elektrikeryrket og synes det så kjekt ut.

Hva trives du best med i yrket?
Det jeg liker best med å være elektriker er at det er et så allsidig yrke. Jeg føler jeg lærer noe nytt hver dag, og jeg får utvikle meg hele tiden.

Hva vil du si til andre jenter som vurderer en fremtid i dette faget?
Det er en misoppfatning som beror på at dette er et «mannsyrke». Elektrikeryrket passer like godt til damer som til menn. Så er det veldig kjekt å arbeide i et mangfoldig miljø med både damer og menn. Jeg håper absolutt jeg får se flere jenter ute i felten etter hvert.

Renate Slettvåg

Hvorfor valgte du å bli elektriker?
Jeg ble tidlig introdusert for yrket da jeg har en mor som er tavlemontør, med det fikk jeg også sommerjobb på et tavleverksted. Jeg ønsket å gå en utradisjonell vei utdanningsmessig, og på den tiden var elektroyrket et utradisjonelt valg for jenter å ta.

Hva trives du best med i yrket?
Ingen arbeidsdager er like. Jeg møter på et variert arbeid, og blir aldri utlært. I tillegg til å ha veldig gode kolleger som jeg trives godt sammen med.

Hva vil du si til andre jenter som vurderer en fremtid i dette faget?
Elektrikeryrket er et trygt yrke å satse på, og du er sikret jobb etter utdanning. Det er et godt arbeidsmiljø med både damer og menn sammen. Det er heller ikke så fysisk tungt arbeid som gjerne mange frykter det er. Det viktigste av alt – vi har det veldig gøy på jobb!

Elise Erland

Hvorfor valgte du å bli elektriker?
Når jeg skulle søke studieplass på VGS, stod det mellom elektrofaget og TIP. Etter besøksdager på elektro falt valget på det til slutt. Jeg har alltid likt praktisk og fysisk arbeid, derfor passet dette bra for meg.

Hva trives du best med i yrket?
Jeg får kjenne på mestringsfølelse i arbeidshverdagen min. Jeg liker å bruke hodet for å finne gode løsninger, og fikser det som ikke fungerer. Da kommer alltid mestringen, og det er en god følelse.

Hva vil du si til andre jenter som vurderer en fremtid i dette faget?
Jeg vil si gå for det! Stol på deg selv og gjør det som er rett for deg. Våg å prøve.