Befaring på Kommunegården i Haugesund

Vi har vært med på befaring på Kommunegården, som for mange er kjent som ‘De 1000 hjem’ i Haugesund. Denne ærverdige og vernede bebyggelsen får endelig et velfortjent nytt liv.

Prosjektet er en totalrenovering av 54 boenheter. Helgevold Gruppen har alt av elektroarbeider og brannvarsling på prosjektet, som har en kontraktsverdi på ca. 3 millioner kroner.

Mats Ræstad Vikse har vært ansvarlig montør fra Helgevold Gruppen. Han forteller om et morsomt og utfordrende prosjekt hvor utgangspunktet var et vandalisert bygg med tømte pulverapparat, grafitti og poesi på vegger som bar preg av et belastet miljø.

Mange av oss har et forhold til Kommunegården i Haugesund: – Dette var plassen vi aldri skulle gå som barn, forteller Mats. Det er derfor veldig gøy å se at resultatet blir så bra.

To av blokkene har nå blitt overlevert til nye eiere som skal skape minner å få sette sitt preg på lokalområdet på Hauge. Deretter starter arbeidet med renoveringen av den siste bygården, samt én oppgang i den første blokka hvor arbeidere fra snekkerlaget har holdt til under prosjektet.