Styrker satsingen på industri


Kjell Mannes har jobbet som leder på industriavdelingen i Seam siden 2012. Nå ser han frem til å være med å styrke industrisatsingen i Helgevold Gruppen.

47-åringen fra Åkrehamn er en av 37 medarbeidere som 1.mai 2022 ble Helgevold Gruppen, som del av en stor satsing på automasjon mot et enda bredere industrisegment. 

– Jeg har jobbet med elektro og automasjon de siste 20 årene, og det har vært stor variasjon i prosjektene gjennom disse årene. Teamet vårt, som nå er blitt en del av Helgevold-laget,  er spesialiserte på installasjon og automasjon rettet mot industrien, og har de siste årene jobbet mye spesielt mot prosessindustrien. Her vil vi bli et godt supplement i Helgevold Gruppen, sier Mannes.

Blant de større prosjektene han har vært del av de siste årene, finner vi blant annet Hydros Karmøy-pilot, og flere større oppdrag for Biomar.

 

– Automatiseringen vil nok bare skyte fart fremover. Det har vært stor øke i etterspørselen på automasjonsprosjekt de siste årene, og jeg tror det vil bli stadig større fokus på robotisering i industrien i tiden som kommer, sier Mannes.

Han mener behovet for kompetanse både til utvikling og styring av maskiner, nye prosesslinjer og effektivisering vil prege ordrelistene fremover.

  • Det er mye spennende som skjer, og vi ser frem til å utvikle oss sammen med resten av Helgevold Gruppen. Blant annet har Helgevold fått et solid fotfeste innen oppdrettsbransjen, og her tror jeg vi har et stort potensial til videre utvikling på automasjonssiden, sier Mannes.