En takknemlig vinner

Karin vant julekonkurransen til Elnissen fra Helgevold. Vi har vært å utført utbedringer hos henne til stor glede fra kunden som holder til ved Åkrasanden med utsikt til åpent hav.

 

I desember lanserte vi for aller første gang Elnissen fra Helgevold. Vi ønsket å glede noen i julen og på samme tid vise frem våre nye nettsider. Vi gikk derfor ut og spurte etter elektro-ønsker fra personer rundt om på Haugalandet. Responsen var enorm, og vi fikk inn mange gode ønsker og bidrag i konkurransen.

Karin skilte seg ut

Bidraget til Karin skilte seg ut. Hun lagde en Helgevold sang til melodien Julekveldsvisa av Alf Prøysen. Denne traff oss midt i hjertet, og hun ble derfor trukket ut som en av 3 vinnere som vant 14 000 kr hver til utbedringer. Hun brukte humor og rim til å vise frem behovet for oppgraderinger av ulik karakter i huset sitt. Sangen ble sunget på juleavslutningen til Helgevold Gruppen, og blir trolig et fast innslag i årene som kommer.

Hvordan var det å vinne Elnissen?

– Det var helt fantastisk. Jeg hadde faktisk glemt ut at jeg hadde sendt inn til konkurransen. Da jeg fikk telefonen var jeg litt forfjamset. Det var en nyhet som ble feiret. Det kom noen gledestårer fra min søster som ble så glad på mine vegne. Min far ble heller lettet, da dette var noe som var tiltrengt lenge i ett gammelt nedarvet hus.

Karin forteller at hun tok over besteforeldrene sitt hus, og har tenkt en del på hva det ville koste å få huset i god stand. Huset er et eldre hus som ligger med fantastisk utsikt på Åkrehamn, like ved Åkrasanden. Her har man full utsikt over fiskebåter, surfere og man kan stort sett se ut til Utsira. Karin har flyttet tilbake til hjemplassen etter å ha bodd andre steder i mange år.

– det var som å virkelig komme hjem. Det er noe med lyset her ut som er helt unikt.

 

Planer om å pusse opp 

Det gamle huset har Karin mange planer for. Og litt etter litt vil hun pusse opp, oppgradere litt diverse ting og gjøre huset varmere og mer praktisk. Denne gaven har vært fantastisk, forteller hun.

– Jeg trodde det kom til å bli veldig dyrt, og at det ville bli mye styr for å få ordnet opp i det elektriske anlegget. Det viste seg at det ikke var styr i det hele tatt, og premien har virkelig strukket langt.

 

Premien på 14.000,- gav Karin:

  • Oppgradert sikringsskap til nye trygge automatsikringer

  • Ny panelovn på badet (den gamle som hang på veggen hadde lagd brune merker i taket, som det fremgikk av sangen)

  • Nye stikkontakter som har gjort det litt mer praktisk på kjøkkenet til mikro og vaskemaskin.

  • Ny lysarmatur på kjøkkenet

 

«jeg er helt overrasket over alt premien strakk til.» sier Karin. Hun forteller videre at hun har hatt Helgevold til å gjøre flere ting etter dette som ikke inngikk i premien, og er strålende fornøyd med servicen. – Kjappe og veldig dyktige både når det gjelder å komme med gode løsninger og selve utførelsen.

Vi forteller at sangen til Karin ble sunget på juleavslutningen til Helgevold både på vårt kontor i Sandeid og i Haugesund. Dette gjør henne litt flau, men også litt nysgjerrig. Hun spør sånn litt på slutten, om hun ikke kunne få se videoen vi tok opp av sangen. Hun husket ikke lenger hva hun hadde diktet.

 

De andre vinnerne av Elnissen

Da vi kåret Elnissen i desember 2017 var det så mange gode bidrag at det ble vanskelig å kun velge en vinner. Vi har også fått utbedret ønskene til to andre familier på Haugalandet.

Katarina Bødtker Heggebø og familien ble nominert av sin far som ønsket at datteren skulle få en oppgradering av det elektriske anlegget da de holder på å renovere et eldre hus i Ølen. Premien ble brukt på det elektriske til et splitter nytt kjøkken til familien. Vi håper de får mange gode måltider der sammen med Morfar som var så snill å sendte inn ett ønske på deres vegne.

Vidar Hustveit og familien trengte sårt en oppgradering av det elektriske anlegget i en kald kjellerstue. Familien hadde over lengre tid benyttet skjøteledninger til ovnene som står i kjelleren for å varme opp. Dette ble nå fikset opp i slik at familien får en trygg og god oppvarming av oppholdsrommet, med egen kurs til de to ovnene. I tillegg fikk familien en ny kurs elbil-lading med egen jordfeilbryter for sikker lading av bilen.

 

 Foto: Montør Lars-Olav Tveit Olsen og vinner Karin Fagerland sitter i sofaen. Montør Lars-Olav Tveit Olsen har installert nye trygge automatiske sikringer til Karin Fagerland som vant julekonkurransen vår.

 

Publisert: 11. april 2018
Del saken på facebook